Vårt utbud ger något åt alla yogaälskare

Vårt fokus är ditt välmående. Inom yogisk tradition, teknik och filosofi finns kraftfulla verktyg som hjälper dig integrera alla måsten utan att göra avkall på ditt genuina jag. Det hjälper dig till balans, självkännedom och inre frid. Då kan du finna läkning och utveckling i kropp och sinne.

Vi hoppas du ska finna något som passar dig i vårt utbud av kurser, föreläsningar, yoga, meditation m.m. oavsett ålder eller behov. Vi finns för dig  – låt oss veta vad du behöver.

Se mer på vårt utbud och boka dig här »

Medlemsskap hos yogaOMcenter

Vill du ha en kontinuitet i din yogapraktik för bästa välmående med full tillgång till våra erfarna ledare och alltid garanterad plats på dina favoritpass kan medlemskap vara något för dig!

Så här går du tillväga: Du bokar ditt medlemsskap genom att mejla till medlemsskap@yogaom.se om intresse och ange namnet på abonnemang samt dina val av klasser – ditt föredragna val, 2 klasser  och ett ok andra val 2 klasser, se nedan. Om det finns platser kvar får du en bekräftelse på att medlemsskapet kan tecknas och uppmaning att lämna in adressuppgifter. Betala därefter direkt årskostnaden på BG 488-8038 (Eucomp AB) eller ange ihop med dina adressuppgifter att du vill betala månadsvis. Fakturor mejlas till dig i mitten av månaden för betalning den 25e varje månad för innevarande månad.

Typer av abonnemang och kostnad: Du kan välja 2 klasser från vårt ordinarie schema som du går på varje vecka. Din kostnad beror på om yogan blir 2 timmar per vecka (Hatha/vinyasa yoga och meditation ), 2,5 timme per vecka (en Hatha/Vinyasa eller meditation och en mediyoga/kundaliniyoga klass där meditation ingår) eller 3 timmar (två mediyoga/kundaliniyoga klasser där meditation ingår). Valbara klasser har en klassbeteckning efter namnet inom parentes såsom (må1), (ti3) eller (to4). Schemat hittar du på hemsidan www.yogaom.se. När du betalt din årsavgift eller lämnat dina adressuppgifter får du ett mejl från medlemsskap@yogaom.se att ditt medlemskap börjat löpa och du kan börja yoga med oss.

Vi har två prisklasser – för dig som är över 60 år (senior) eller under 60 år (Yoga). Det är ett mycket prisvärt alternativ att få yoga kontinuerligt över hela året. DU som vill ha rabatt för att du studerar, är arbetslös eller har Fysisk aktivitet på recept hänvisas till vår kursverksamhet.

Medlemskap

Årskostnad vid direkt betalning

Månadskostnad (faktureras)

Senior2

4595 kr

399 kr

Senior2,5

5150 kr

449 kr

Senior3

5700 kr

499 kr

Yoga2

5700 kr

499 kr

Yoga2,5

6255 kr

549 kr

Yoga3

6895 kr

599 kr

MEDIYOGA

(sö1)Mediyoga – Balans, avslappning & glädje

För nybörjare och yogisar som söker metoder för ökat välmående. Yoga som terapi består av lugna kontrollerade yogaövningar som utförs långsamt och i samspel med andningen. Övningarna ger mental avslappning och ökad insikt om kroppens och sinnets samspel, samtidigt som den fysiska flexibiliteten ökar. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag. Övningarna instrueras för att kunna utföras sittande på en stol lika väl som på mattan. Med hjälp av mediyoga kan du påverka besvär från rygg och leder, sömnproblem, stress och oro. Din medvetenhet om dina reaktioner i ditt sammanhang kan förbättras och därmed finner du lättare vägar ut ur mönster som du inte mår väl av. Om du känner dig stel och har problem med att sitta ner på golvet är kanske mediyoga något för dig? Passet består av yogaövningar (asanas), andningsövningar (pranayamas), mantran, avslappning och meditation.

(må0) Stress&Smärtrelease

För nybörjare och för dig som gått ”stress&smärtrelease” för Din Klinik.

Detta är fristående fortsättning av 8–veckorskursen där vi repeterar teorier bakom smärta och stress varvat med välgörande andningsövningar och mediyoga. Du får i första hand ta del av avslappnade andningsövningar och stressfrigörande yoga. Teorin är kortfattad och kommer varje vecka hantera ett område som vi återkommer till med jämna mellanrum. Passet ger dig möjlighet att släppa stress, återställa balansen och samtidigt tillägna dig små pusselbitar av kunskap som sammantaget kan ge dig en bättre möjlighet att återfå ett välmående på alla plan.

(on1) Mediyoga Senior

Kursen vänder sig till dig som hunnit komma upp i åren 60+ och har en önskan att kunna finna ett sätt att påverka din hälsa och ditt välbefinnande nu och framöver. Att själv kunna hantera de obalanser som åldrandet kan innebära som problem med hjärtat, högt blodtryck, stelhet, smärta och trötthet, sömnbesvär och oro. Denna mjuka och lugna yogaform, med fokus på att finna djup och lugn andning i vila och i rörelse, kan bli det verktyg du behöver för att vinna bättre hälsa, balans och ro i kropp och sinne. Det går bra att sitta på stol eller vara på yogamattan, du väljer det som passar just dig bäst.

(ti2:2) Mediyoga mjuk – Möt din stress med inre ro

För dig som är nybörjare eller söker metoder för ökat välmående.  Alla har vi en grundläggande erfarenhet av lugn, tillit och fullständig trygghet. Vi har alla startat livet i en livmoder som försåg oss med allt det vi behövde. Tänk att få komma tillbaka till den känslan och fylla på med tillit och kärlek till dig själv. I mediyoga mjuk använder vi oss av beprövade och djupverkande övningar som du utför sittande på stol eller på matta. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag. En möjlighet att återkomma till din allra första upplevelse av kärlek och tillit. Trots att övningarna är lugna och varsamma så når du effekter över tid som ökad smidighet, en bättre andning och ett större lugn. Med hjälp av mediyoga kan du påverka besvär från rygg och leder, sömnproblem, stress och oro. Din medvetenhet om dina reaktioner i ditt sammanhang kan förbättras och därmed finner du lättare vägar ut ur mönster som du inte mår väl av. I mediyoga mjuk kombinerar vi mediyogans tre grundläggande pass med flera fortsättningspass och meditationer.

(ej VT2020) Mediyoga/Yinyoga Bättre rygghälsa

För nybörjare och för dig som söker metoder för ökat välmående. Vi siktar mot ett allmänt lugn med stabilitet och smidighet i din rygg. Vi fokuserar på stabilitet och ökad rörlighet i hela ryggraden, det starka träd med rot, stam och krona som vi får fysisk och psykisk stadga ifrån. Ryggens hälsa är bidragande till god allmän hälsa och välbefinnande och också till att du känner dig fri och levande. Vi behöver ägna tid, inlevelse och kärlek till vår rygg och hållning. Sorger, svårigheter i livet och stress medverkar till att vi får problem i rygg, nacke och skuldror. Vi ägnar oss åt mjuka och stillsamma övningar tillsammans med en medveten andning. Vi använder verktyg från både yinyoga och mediyoga för att nå både avslappning, lugn och stabilitet.

 

KUNDALINIYOGA

(må3) Kundaliniyoga – Andas in och känn efter 

För nybörjare och yogisar som söker metoder för ökat välmående. 

Denna klass är för nybörjare och den erfarne  där du vill gå in och lära känns din kropp och energicenter att verkligen få en återhämtning i vardagen i dig själv, lära känns dig själv på ett djupare plan i sina behov och bara vara i dig själv att få landa, genom musik o live instrument, genom pranyama, olika andningstekniker lär vi oss att varva ner och stärka vårt nervsystem, rensa organen, det undermedvetna, jobba med energin och blockeringar i din kropp.

Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform där olika yogasövningar (asanas) utförs i samspel med andningen. Varje pass innehåller dessutom mantran, meditation och avslappning. Övningarna ger mental avslappning och ökad insikt om kroppens och sinnets samspel, samtidigt som den fysiska flexibiliteten ökar.

(ti2:1) Kundalini-kom igång

För nybörjare.  Denna klass som löper under 6 veckor ger dig allt du behöver för att komma igång med din yogapraktik. Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform där olika yogasövningar (asanas) utförs i samspel med andningen. Varje pass innehåller dessutom mantran, meditation och avslappning. Övningarna ger mental avslappning och ökad insikt om kroppens och sinnets samspel, samtidigt som den fysiska flexibiliteten ökar. En härlig stund med frigörande kundaliniyoga, välgörande pranayamas (andningskontrollövning) och avslappning. I kom-igång klassen går vi igenom fristående teman varje vecka. Eld-andning, kroppslås, mantran är några områden vi besöker. Du får tid att testa och pröva positioner och tekniker och det finns gott om utrymmer för frågor. 

(on3) Kundaliniyoga – Keep up- be the light 

Passar dig som är mer erfaren utövare. Keep up – be the light är för dig som vill utveckla din kundaliniyogapraktik och stärka utövandet både på matta och i vardagen. Övningarna ger mental avslappning och ökad insikt om kroppens och sinnets samspel, samtidigt som den fysiska flexibiliteten och uthålligheten i nervsystem och kropp ökar. En härlig stund med frigörande kundaliniyoga, välgörande pranayamas och avslappning. Hela passet inklusive den avslutande meditationen är oftast mer utmanande än våra övriga kundaliniyoga pass. 

(to1) Kundaliniyoga Rise & Shine 

För nybörjare såväl som vana utövare. För all som söker metoder för ökat välmående. Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform där olika yogasövningar (asanas) utförs i samspel med andningen. Varje pass innehåller dessutom mantran, meditation och avslappning. Övningarna ger mental avslappning och ökad insikt om kroppens och sinnets samspel, samtidigt som den fysiska flexibiliteten ökar. En härlig stund med frigörande kundaliniyoga, välgörande pranayamas (andningskontrollövning) och avslappning. För nybörjare såväl som mer erfarna. Avslappning och en avslutande meditation ingår alltid. Under kursens gång avhandlar vi ämnen om stress och livssituationer – att det alltid finns för mycket att göra men för lite tid – och närmar oss detta ur en yogisk synvinkel som förhoppningsvis ger dig inspiration och stöd till att hålla din inre kompass synlig och möjlig att följa.

(to2) Pranayama&Meditation

I denna välgörande klass gör vi andningsövningar, meditation och lugna övningar inspirerat av mediyoga.

(må1) Hathayoga Senior

För nybörjare för dig som hunnit komma upp i åren 60+ och är nyfiken på Hathayoga. Hathayoga är ursprungsyogan för styrka, smidighet och balans. Vi praktiserar yogan genom en serie ställningar – asanas varvat med andning och avslappning. 

(må2)(ti1) Vinyasa

För mer vana yogisar. Vinyasa är Hathayoga praktiserad i en serie som är olika från gång till gång. Hathayoga är ursprungsyogan för styrka, smidighet och balans. Vi praktiserar yogan genom en serie ställningar – asanas – varvat med andning och avslappning. 

(to1) Hatha1 Linjering och styrka

Passen är en kombination av Hatha / Vinyasa-flow. Passen är främst riktade till nybörjare som vill få en bra förståelse och en bra grund till deras Yogapraktik. Men alla är naturligtvis välkomna. Under båda passen jobbar vi främst med grunderna. Det som skiljer klasserna åt är att under Hatha-passen så rör vi oss mer långsamt och positionerna är mer stillastående. Under Vinyasa-passen jobbar vi också med grunderna, men här rör vi oss snabbare och flödar från position till position. Under Vinyasa-passen blandar vi in mycket rörelser vilket gör att detta passet kan kännas mer som ett träningspass jämfört med Hatha.

(to2) Pranayama&Meditation

I denna välgörande klass gör vi andningsövningar, meditation och lugna övningar inspirerat av mediyoga.


YINYOGA

(on2) Mindfull yin – mjuk i kroppen, mjuk i sinnet
Yinyoga och mindfulness bildar tillsammans ett vackert kärlekspar. Yinyoga, där vi jobbar med att mjukna i vår bindväv/fascia i olika ställningar under en lite längre tid, vävs vackert tillsammans med mindfulness och medveten närvaro i kroppen. Ett tillfälle att mjukna, grunda sig och slappna av samt hitta in i det innersta av våra tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Vi odlar nyfikenhet, acceptans och tålamod och sår frön som under passets gång får lov att blomma ut och växa.

(ej HT2020) Mediyoga/Yinyoga Bättre rygghälsa

För nybörjare och för dig som söker metoder för ökat välmående. Vi siktar mot ett allmänt lugn med stabilitet och smidighet i din rygg. Vi fokuserar på stabilitet och ökad rörlighet i hela ryggraden, det starka träd med rot, stam och krona som vi får fysisk och psykisk stadga ifrån. Ryggens hälsa är bidragande till god allmän hälsa och välbefinnande och också till att du känner dig fri och levande. Vi behöver ägna tid, inlevelse och kärlek till vår rygg och hållning. Sorger, svårigheter i livet och stress medverkar till att vi får problem i rygg, nacke och skuldror. Vi ägnar oss åt mjuka och stillsamma övningar tillsammans med en medveten andning. Vi använder verktyg från både yinyoga och mediyoga för att nå både avslappning, lugn och stabilitet.

Här hittar du mer info om yogiska tekniker

Under hösten kommer vi på yogaOMcenter dela med oss av information om aktuella och intressanta ämnen som bryggar över medicinsk vetenskap till yogisk och vedisk klokskap. Detta gör vi som en afterwork varannan fredag i all enkelhet med avlutande meditation och alkoholfritt bubbel. Du är varmt välkommen på en eller flera tillfällen. Vi kommer att beröra ämnen som 

  • Vagusnerven – den esoteriska nerven
  • Stress och återhämtning – vad händer i kropp, sinne & själ
  • Endokrina systemet – själens spegel
  • TRE – Tension&Trauma Release Exercise – vad är det?
  • Psoasmuskeln – vad gäller?
  • Hjärnans fysiska förändring vid meditation
…och mycket mer. 

Boka din plats HÄR. Hör gärna av dig om du har förslag på ämnen. Tillfället är gratis för dig med medlemskap och kostar 35 kr för dig utan medlemskap. Vilket tema som gäller för dagen hittar du snart här. Vi fortsätter varannan fredag kl 16 med början 21 augusti. Du måste alltid anmäla dig för att försäkra dig en plats eftersom antalet är begränsat. 

Vi kommer att lägga till mer information löpande så tag för vana att titta in här ibland!