Åse Rinman

Jag intresserade mig för Kundaliniyoga tack vare dess fokus på integrering och synkronisering av kropp, medvetande och ande. Eftersom jag även arbetar som civilingenjör inom medicinsk teknik, är det kopplingarna med den mångtusenåriga Indiska filosofin och västerländsk medicin som bildar fond i min undervisning.

Jag är certifierad Kundaliniyogalärare enligt KRI, certifierad Mediyogainstruktör och Diplomerad yogaterapeut. Yogan för mig transformerar oss till vår egen inneboende kraft. Den läkning jag fått genom yogan har jag inte lyckats uppnå på annat sätt.

Jag brinner för att få förmedla dessa otroligt potenta tekniker till alla som behöver det i dessa tider där stress och utbrändhet råder överallt.

Lina Siring

Lina Siring är Leg. Sjuksköterska, MediYoga Lärare och Terapeut samt certifierad handledare i Sorgbearbetning och Stresscoach.

Jag tror på att leva så sant som möjligt. Att våga stanna upp och följa hjärtats röst även i stunder då livet är som svårast. Yogan är ett fantastiskt redskap att möta sig själv på, en hjälp att fördjupa den viktigaste relationen av de alla. Den vi har med oss själva. Det är en sann glädje att få dela med mig av detta fantastiska verktyg och hjälpa människor på resan in i sig själva, där alla svaren väntar. 

”Life is not about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain”

Zsofia Ganrot

Efter många års egen erfarenhet av Kundaliniyoga, Yinyoga och Migränyoga kan jag erbjuda dig vägledning i härliga Mediyoga pass eller mjuka Senioryoga pass. Jag är certifierad Mediyoga instruktör. Själv är jag levande exempel på att yoga - och särskilt Mediyoga - hjälper vid stress, huvudvärk och migrän, för en vig och smärtfri kropp. Mediyoga är en s.k. ’body-mind träningsform’ som höjer livskvalitet på alla plan. Är utvecklad i Sverige och baseras på 20 års medicinsk forskning. Mediyoga är för ALLA. Numera är jag även diplomerad kostrådgivare som jag gärna flätar ihop med yoga och hälsosam livsstil till mina kunder. Min bakgrund ligger i yrken som Medicinsk analytiker, Miljö- och hälsoskydd, samt en lång forskarbakgrund, både akademisk och i privat sektor, med inriktning inom miljöteknik.

TBD

beskrivning

Brita Nordblad

Jag är lärare på YogaOmCenter sedan många år. Min profession är sjuksköterska och barnmorska, samt Master i Folkhälsovetenskap. Yoga har varit en del av mitt liv i mer än 30 år. Jag är utbildad MediYoga terapeut och instruktör i YinYoga och Yoga Nidra. Hyser ett stort intresse för hur vi hanterar stress och svårigheter i livet och har funnit användbara verktyg i MBSR metoden. MBSR som står för Mindfulness Based Stress Reduction. Mindfulness som betyder sinnes närvaro eller medveten närvaro. Många yogaformer och mindfulness tekniker rymmer omfattande forskningsevidens samt en mycket lång tradition och erfarenhet, som vi kan luta oss emot och känna oss trygga i. Svårighetsgraden i din yogapraktik bestämmer du själv. Yoga kan alla göra. Min ambition är att du ska finna vägar till att skapa lugn och sinnesro i ditt liv.

Helene Jaktling

Kursledaren Helene Jaktling är diplomerad Mindfulnessinstruktör steg 2, utbildad på Mindfulnesscenter, där hon också gått påbyggnadsutbildningar för mindfulness i naturen, medkänsla och för arbetsplatsen. Helene är också utbildad yinyogalärare samt barn- och familjeyogaledare. Hon är även hälsoinspiratör för testbaserad nutritionshälsa samt har en fil kand inom medie- och kommunikationsvetenskap och språk.

Ing-Marie Elmgren

Jag är certifierad kundaliniyogalärare enligt KRI samt instruktör inom medicinsk yoga. Min bakgrund är som legitimerad sjuksköterska.

Kundaliniyogans högre syfte är att väcka medvetenhet och kunskap du har inom dig.

Många av effekterna av kundaliniyogans rika skatt av yogapass och meditationer finns vetenskapligt dokumenterade men det är bara den som utövar yogan som kan avgöra vad dessa tekniker genom ett eget regelbundet utövande kan ge i termer av välbefinnande, transformation, balans och ökad medvetenhet.

Det är den egna upplevelsen i yogan som för dig framåt. Att få vara din guide på den vägen, att få lära ut kundaliniyoga är något jag brinner för och vill dela med mig av.

Maria Mebius-Schröder

Certifierad Kundaliniyogalärare enligt KRI. Maria är professionell dansare/improvisatör och har under sin danskarriär praktiserat olika yogatraditioner som hatha, iyengar och ashtangayoga. Utifrån sin fördjupade kunskap om kroppen och rörelsens potential att frigöra energi ger Maria en extra dimension till sin yogaundervisning. Maria är även internationellt certifierad coach och arbetar med kreativ utveckling och ledarskap. Maria driver Brännö Kundaliniyoga sedan 2013 i sin egna yogastudio på Brännö. Nu mer än någonsin behöver vi yogan för att stärka vårt immunförsvar, höja vår energinivå, känna mer glädje och lyssna till vår inre vägvisare i denna omställningens tid.

Ylva Hegardt

Utbildad MediYogalärare. Lång erfarenhet av att arbeta med människor som leg. sjukgymnast och idag pensionär.

Ylva vill gärna vända sig till seniorer och ser yogan som en möjlighet att bevara och utveckla vitalitet, hälsa och välbefinnande högt upp i åren.

Daniel Ojdanic

Jag har länge gillat att träna och röra på mig och det var under den tiden som jag började fascineras över hur kroppen och psyket fungerar.

Att man mår bra av att röra på sig är inget nytt, men hur exakt är psyket och kroppen kopplade och hur påverkar dem varandra egentligen? Det var frågor som dessa som fick mig att intressera mig i alla möjliga typer av träningsformer och kroppsbaserade metoder för avslappning och stresshantering.

Jag började som många andra med Yoga av fysiska skäl. Ursprungligen började jag med Yoga för att komplettera min Thaiboxningsträning för att bli starkare och mer rörlig. Det var då jag insåg att Yoga inte bara var någonting som ökade min styrka, rörlighet och som ökade min prestation inom sport, utan viktigast av allt så gav Yogan mig mer energi och sinnesro om dagarna.

När jag upplevde hur stor skillnaden var i hur man mår i kroppen och sinnet efter ett Yoga-pass så visste jag att detta ville lära mig mer av.