Åse Rinman

Jag intresserade mig för Kundaliniyoga tack vare dess fokus på integrering och synkronisering av kropp, medvetande och ande. Eftersom jag även arbetar som civilingenjör inom medicinsk teknik, är det kopplingarna med den mångtusenåriga Indiska filosofin och västerländsk medicin som bildar fond i min undervisning.

Jag är certifierad Kundaliniyogalärare enligt KRI, certifierad Mediyogainstruktör och Diplomerad yogaterapeut. Yogan för mig transformerar oss till vår egen inneboende kraft. Den läkning jag fått genom yogan har jag inte lyckats uppnå på annat sätt.

Jag brinner för att få förmedla dessa otroligt potenta tekniker till alla som behöver det i dessa tider där stress och utbrändhet råder överallt.

Lina Siring

Lina Siring är Leg. Sjuksköterska, MediYoga Lärare och Terapeut samt certifierad handledare i Sorgbearbetning och Stresscoach.

Jag tror på att leva så sant som möjligt. Att våga stanna upp och följa hjärtats röst även i stunder då livet är som svårast. Yogan är ett fantastiskt redskap att möta sig själv på, en hjälp att fördjupa den viktigaste relationen av de alla. Den vi har med oss själva. Det är en sann glädje att få dela med mig av detta fantastiska verktyg och hjälpa människor på resan in i sig själva, där alla svaren väntar. 

”Life is not about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain”

Ida Elvin

Ida Elvin är beteendevetare/personalvetare, mediyogalärare, stresscoach och mindfulnessinstruktör. Hon har själv upplevt mediyogans läkande kraft efter bland annat svår utmattning.

Att våga stanna upp och lyssna inåt, möta dig själv precis som du är, det är otroligt fint och läkande. Samtidigt kan det vara svårt och utmanande för vi är bara människor – fullkomligt ofullkomliga. Här är yogan ett fantastiskt mjukt, inkännande och varsamt sätt att göra det på. Med acceptans, medkänsla och en nyfikenhet på dig själv.

”Be yourself. Life is precious as it is. All the elements of your happiness are already here. There is no need to run, strive, search or struggle. Just Be.” — Thich Nhat Hanh

Linnea

Linnea Pousard

Yoga handlar om förening och för mig personligen om att förena kraften som yogan ger med den egna potentialen.

Jag har alltid tränat mycket både löpning, styrka och dans och började yoga lite av en slump och för den fysiska utmaningen, men märkte snabbt hur yogan ger så mycket annat som är ännu viktigare för mig. Framförallt hur fysisk utveckling genom yoga kan vara en nyckel till personlig utveckling. 

Efter 200h Hatha teachertraining med Caroline Westling och Nenne Folkesson är jag sedan i maj 2020 certifierad yogalärare enligt Yoga Alliance.  När du yogar med mig vill jag ge dig en balans av aktivitet, styrka och avslappning och möjlighet att utveckla högre närvaro i yogan och även utanför yogamattan. Helt enkelt det som jag själv uppskattar så mycket med praktiken.

Brita Nordblad

Brita är Leg. sjuksköterska, Leg. barnmorska och MediYoga Terapeut. – Jag är övertygad om att människor kan få hjälp av mediyoga i olika livssituationer och för många åkommor.

MediYoga är ett tidlöst och icke åldersrelaterat verktyg för hjälp till självhjälp och fungerar också väl som komplement till till andra insatser.

Yoga ger dessutom energi, glädje och ro samt fungerar allt bättre vid regelbunden träning.

Rosanna Heinander

"Den sanna lyckan är gömd på ett ställe där många glömmer att leta, på insidan av dig själv". Jag är lärare i Vinyasa Yoga, intruktör i Mediyoga och Afrodans. Massör i Klassisk massage och aromaterapi.

I den stora salen på YogaOm utbildade jag mig 2014 inom Mediyoga och då skedde min stora transformation som person. Jag gick från att vara stressad och vilsen till den positiva, glada och trygga person jag faktiskt är.

Yoga för mig är ett förhållningssätt till livet, min dörr till harmoni - samtidigt som jag får träna min fysiska kropp stark och rörlig. På mina klasser vill jag förmedla glädje och trygghet.

Ing-Marie Elmgren

Jag är certifierad kundaliniyogalärare enligt KRI samt instruktör inom medicinsk yoga. Min bakgrund är som legitimerad sjuksköterska.

Kundaliniyogans högre syfte är att väcka medvetenhet och kunskap du har inom dig.

Många av effekterna av kundaliniyogans rika skatt av yogapass och meditationer finns vetenskapligt dokumenterade men det är bara den som utövar yogan som kan avgöra vad dessa tekniker genom ett eget regelbundet utövande kan ge i termer av välbefinnande, transformation, balans och ökad medvetenhet.

Det är den egna upplevelsen i yogan som för dig framåt. Att få vara din guide på den vägen, att få lära ut kundaliniyoga är något jag brinner för och vill dela med mig av.

Anayah Norlin

När jag hittade kundalini yoga efter många års praktiserande av olika yoga former så tog den mig på nya stigar. Jag har gjort många former av yoga och har en dansbakgrund så tidigt fick jag lära mig om kroppen och anatomi och kost, och redan vid 14 års ålder började jag undervisa inom dans samt turnerade .

Jag kompletterade min dans med Tai Ji för en äldre mästare för att balansera upp sinnet för att bli en bättre dansare och ödmjuk till livet. Jag har alltid haft en dragning till det spirituella och vill leva så rent och naturligt det bara går i denna tid. Yogan får mig att må väldigt bra och skapar en balans och styrka och har även läkt mig på alla plan.

Jag fick en ME diagnos och med 10% chans att bli frisk så lyckades jag ta mig tillbaka och därför känns det extra viktigt att sprida det då jag fått uppleva yogans positiva effekter under så lång tid och att det verkligen hjälper oss på all plan.

För mig är yoga allt, att bara andas är yoga. Yoga är livet och genom yogan fann jag mig tillbaka till livet.

Ylva Hegardt

Utbildad MediYogalärare. Lång erfarenhet av att arbeta med människor som leg. sjukgymnast och idag pensionär.

Ylva vill gärna vända sig till seniorer och ser yogan som en möjlighet att bevara och utveckla vitalitet, hälsa och välbefinnande högt upp i åren.

Daniel Ojdanic

Jag har länge gillat att träna och röra på mig och det var under den tiden som jag började fascineras över hur kroppen och psyket fungerar.

Att man mår bra av att röra på sig är inget nytt, men hur exakt är psyket och kroppen kopplade och hur påverkar dem varandra egentligen? Det var frågor som dessa som fick mig att intressera mig i alla möjliga typer av träningsformer och kroppsbaserade metoder för avslappning och stresshantering.

Jag började som många andra med Yoga av fysiska skäl. Ursprungligen började jag med Yoga för att komplettera min Thaiboxningsträning för att bli starkare och mer rörlig. Det var då jag insåg att Yoga inte bara var någonting som ökade min styrka, rörlighet och som ökade min prestation inom sport, utan viktigast av allt så gav Yogan mig mer energi och sinnesro om dagarna.

När jag upplevde hur stor skillnaden var i hur man mår i kroppen och sinnet efter ett Yoga-pass så visste jag att detta ville lära mig mer av.